Kuikentje

How to
Dit olijke kuikentje maakte ik twee jaar geleden en plaatste ik op CakeCentral. Toevallig kreeg ik deze week een paar verzoeken via het CakeCentral-forum, of ik wilde uitleggen hoe ik deze gemaakt had. Dus deel ik het ook maar met jullie! Ook al is dit taartje niet bepaald nieuw, hij blijft leuk 🙂 Geen foto- howto, maar ik denk toch wel te begrijpen. Klik op de foto als je hem wilt vergroten.

De vorm
Om de taart deze eivorm te geven, gebruikte ik de Wilton Wondermold. ik gebruikte een restant cake die ik in vorm sneed om de bovenkant nog iets meer eivormig te maken en bekleedde hem met gele marsepein.

Het schilletje
Voor het schilletje op zijn koppie een cirkel uitsnijden uit witte fondant en dan willekeurige driehoeken uitsnijden uit de rand. Passen, eventueel bijsnijden en als je tevreden bent, vastplakken. Let op dat je sommige uitsnedes wat wijder maakt omdat de zijdes dichter naar elkaar toekomen als je hem op het koppie plaatst.

De oogjes
1) met een ovalen cutter uit de Geometric Cutter Set (FMM) een witte ovaal uitsteken.
2) met een ronde cutter uit dezelfde set een blauwe cirkel uitsteken
3) met een ronde cutter uit de Städter Metaal Uitstekers Mini Geometrie een klein zwart rondje uitsteken. Kan eventueel ook met een Wilton spuitmondje.
4) met witte kleurstof een witte stip zetten op het kleine zwarte rondje
5) met de ovalen cutter die 1 maat groter is, ook een gele ovaal uitsteken. Doormidden snijden, zo heb je twee oogleden. Bijsnijden tot de gewenste lengte.
6) klein geen worstje maken en onderaan het ooglid plakken.

De snavel
Voor de snavel een ruitvorm uitsnijden uit wat dikkere oranje marsepein. De randen afronden, dubbelvouwen en met een knife scriber tool of satehprikker een kuiltje maken in het midden. Verder vormen zoals op de foto. Ik gebruikte stukjes droge spaghetti om het bekje te ondersteunen.

Afwerking
De groene grassprietjes sneed ik met de hand, de madeliefjes zijn van gumpaste, met de margriet Wilton cutter en in een toffifeedoosje gedroogd.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

eerst even rekenen ... *