Cake(mix)schema


Als taartbasis gebruik ik naast biscuit graag ook cake, vooral voor 3d-projecten of voor taarten waar ik wat langer aan wil werken. Maar hoeveel heb je dan nodig is vaak de vraag…. Ook voor mij, dus ben ik laatst flink op zoek geweest naar een goed schema daarvoor. Ik vond het niet, dus heb ik ze zelf gemaakt (op basis van diverse boeken en mijn eigen aantekeningen en ervaringen). Hiernaast vind je ze. De eerste is voor gewone cake, de tweede voor chocoladecake. Klik op de afbeelding om alles goed te kunnen lezen. Onderaan heb ik ook aanwijzingen voor de hoeveelheid CakeMIX opgenomen. Je moet daar dan nog de genoemde hoeveelheid eieren, boter en melk aan toevoegen. Gebruik je cakeMEEL, dan de bloem en het bakmeel (+cacao) samen rekenen en dan weet je hoeveel cakemeel je nodig hebt. Daarna de eieren, boter en melk toevoegen. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben 🙂
(Bijgewerkt op donderdag 9 mei 2013)

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

4 reacties op Cake(mix)schema

 1. Marjan Schulte schreef:

  Ik heb een vraagje over de tabel, wordt er nou bedoelt met cakemix dat je het nog moet toevoegen aan de bloem en zelfrijzend bakmeel en bij vierkant 25 cm staat 1425 (is dat dan de hoeveelheid in grammen) en bij 30 cm die ik nodig heb staat niets bij cakemix
  kunt u mij opheldering geven, bij voorbaat dank

  • jozien schreef:

   Hallo Marjan,

   Ja! Ik zie dat dat getal is weggevallen in het schema. Het moet 1620 gram zijn, ik zal het zo aanpassen. Als je cakemix gebruikt moet je de in het schema genoemde hoeveelheid mix nemen plus de genoemde hoeveelheid boter, melk en eieren. De rest niet, de droge ingrediënten zitten verder allemaal al in de mix. Dank je wel voor je reactie, ik zal het duidelijker omschrijven in mijn bericht!

 2. Marieke schreef:

  Zou je ook een indicatie kunnen geven hoeveel stukjes je dan hebt per taart?
  Ik pieker me hierover altijd suf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

eerst even rekenen ... *