Taartcover how to

Een taartcover, wat zou dat zijn? vroeg ik me laatst af. Nu weet ik het 🙂 Ik heb hem uitgeprobeerd! Het is een print op een A3 icing sheet, waarmee je een hele taart kunt bedekken. Omdat het printje niet vierkant is, is alleen wat knipwerk nodig om hem passend te krijgen. Ik heb twee stroken aan weerszijden eraf gehaald om hem vierkant te maken, en daarna elke strook in tweeën geknipt, zodat deze vier stroken rondom om de taart konden worden geplakt. Verder heb ik op de hoeken er vierkanten uitgeknipt omdat het zo gemakkelijker in een vierkante vorm kon worden gevouwen.

Hij paste precies om mijn taartje van 17 cm en 7 cm hoog! Ik heb de taart eerst met witte fondant bekleed, toen iets bevochtigd met water en het printje met de vierkantjes eruit erbovenop gelegd. Voorzichtig de flappen naar beneden gevouwen en hier en daar wat ingeknipt en bijgevouwen. Daaronder heb ik de randen geplakt.

Wat wel een uitdaging is, is dat het printje vrij gemakkelijk brokkelt. Ik had de tip gekregen van Petra (van Smulprint, waar de taartcover vandaan komt) om geen scherpe hoeken in de taart te maken. Toch is het dan nog steeds lastig om precies op de hoeken de print heel te houden. Maar dat is natuurlijk op te lossen met wat decoraties!

Ik heb zowel op de punten als de hoeken wat decoraties geplakt. En op de overgang tussen de print en de stroken heb ik een parelrand geplakt. ik heb wel gemerkt dat het niet verstandig is om zware decoraties tegen de zijkant van de print te plakken, anders loop je het risico dat ze eraf vallen (en een stuk van de print meetrekken).

Het was erg leuk om te doen 🙂 De taartcover is ook met tekst te bestellen, maar ik kon niet wachten op een officiële gelegenheid, dus werd het een taartje voor bij de BBQ bij de buren, zonder tekst. Het grote voordeel vond ik de tijdwinst, je hebt zo snel een compleet gedecoreerde taart. Zeker voor herhaling vatbaar!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

eerst even rekenen ... *